Beeballers vermaken zich tijdens toernooi

LEEK Honk- en Softbalclub Knights uit Leek hield zaterdag een toernooi voor de Beeballers. BeeBall is een stoer, flitsend en leuk honkbalspel voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging.

Bij BeeBall staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. De kleine afmeting van het veld bevordert speelintensiteit. Geen statische houding, maar dus volop activiteit.

Aangezien er in het Noorden geen Beebal competitie is, hebben de noordelijke clubs afgesproken elke maand een toernooi te organiseren. Zaterdag 14 september was het de eer aan BSC Knights om dit te doen. In totaal 36 kinderen van 6 deelnemende teams traden in het strijdperk. De deelnemers waren Seagulls uit Harlingen, Drachten Diamonds uit Drachten, Bedrocks uit Emmen, Blue Hawks uit Zwolle, Caribe uit Groningen en natuurlijk BSC Knights uit Leek. Caribe en BSC Knights konden zelfs 2 teams laten spelen. Helaas moesten de Blokes uit Veendam afzeggen.

De organisatie was in handen van de Beeball coördinatoren, Mariana en Wim Fokkens, die samen met de trainers, Elza Martens, Zoë Wijnsma en Wouter van der Donk en veel ouders dit met veel plezier hebben gedaan. De teams hebben allen drie wedstrijdjes gespeeld, waarbij het niet uitmaakte wie er won of verloor. Iedereen was uiteindelijk winnaar met de prachtige medaille die iedereen na afloop kreeg.

De zomertrainingen op maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur van de Beeballers gaan nog door totdat de wintertijd ingaat (en als het weer het toelaat). Daarna gaan ze verder trainen in de zaal. Alle kinderen van 5 tot en met 8 jaar die geïnteresseerd zijn in honkbal mogen vier keer gratis meetrainen om te kijken of de sport wat voor hun is. Informatie is te krijgen via secretaris@knightsleek.nl