Acrogymnasten uit Groningen scoren tijdens World Cup acrogym in Portugal

Tweelingzussen Nanda en Remke Huisman uit Winschoten hebben samen met hun sportpartner Fei Oudhof een achtste plaats behaald tijdens een acrogym World Cup in Lissabon. De Marummer topsportclub Acro Academy wist twee medailles binnen te slepen.

De gymnasten waren van 13 tot en met 15 september aanwezig in de Portugese hoofdstad voor deze internationale wedstrijd voor acrobatische gymnastiek. Deze World Cup is een krachtmeting tussen de beste senioren teams van de wereld.

Het drietal beschouwde de deelname als een goede voorbereiding op de Europese Kampioenschappen Acrogym, waar zij zich namens Nederland voor gekwalificeerd hebben. De EK wordt eind oktober gehouden in Holon in Israel.

Inge Speerstra, Lisanne Hulder en Xiao Mei Harms van combiteam Acro Academy en WSBF Surhuisterveen wisten een prachtige zilveren medaille binnen te slepen. In de kwalificaties draaiden zij in de categorie Jeugd twee schitterende oefeningen – tempo en balans – die hen een finaleplaats opleverden met podiumkansen. Door ook in de finale een mooie oefening neer te zetten kregen zij het zilver omgehangen.

Ook het Junior trio Myrthe Tognini, Nova Houtman en Arjenne Steenbergen wist sterke oefeningen neer te zetten en ook voor hen was er een podiumplaats: het trio verdiende na hun finale oefening het brons en liet daarbij vele landen achter zich.