FOTO’S | Wiertsema en Partners reikt in Heerenveen in totaal 107 e-bikes uit aan haar werknemers

HEERENVEEN/TOLBERT - Het ingenieursbureau Wiertsema en Partners heeft vandaag in Heerenveen in totaal 107 e-bikes uitgereikt.

De fietsen zijn bij de producent Accell Group overhandigd aan alle werknemers van het bedrijf uit Tolbert, dat veertig jaar bestaat en sinds kort fietsambassadeur is. Vervolgens ging de stoet in kolonne naar Hotel Tjaarda in Oranjewoud voor een lucnh en een groepsfoto.

Met het gebaar zeggen de directeur Kees-Jan van der Made en Duco Kriele van Wiertsema en Partners te willen aansluiten bij maatschappelijke omstandigheden zoals het milieu en de huidige stikstofproblematiek. ,,Je kunt vanwege het 40-jarig bestaan of met zijn allen een vliegreis maken of kijken wat er speelt. Wij kijken in dat geval liever naar de toekomst van de wereld.”

Door de werknemers een e-bike ter beschikking te stellen wil Wiertsema en Partners stimuleren dat er meer gebruik wordt gemaakt van de fiets bij woon-werkverkeer.

Als fietsambassadeur sluit het ingenieursbureau aan bij andere bedrijven en wordt samen met hen gepromoot dat werknemers meer gaan fietsen en minder snel de auto pakken.

Vervolgactie

Om het gebruik van de e-bikes, die belastingtechnisch eerst van Wiertsema en Partners blijven en daarna officieel van de werknemers zelf worden, te promoten komt er komend jaar een vervolgactie.

Bij de ingang van het bedrijf komt dan een digitaal bord te staan waarop onder andere valt af te lezen wie in een maand de meeste kilometers heeft gemaakt, wie de e-bike bijvoorbeeld mee heeft genomen op vakantie inclusief het aantal afgelegde fietskilometers en wie onder andere in totaal het meeste heeft gefietst.

Mocht er overigens wat met de fietsen aan de hand zijn, dan worden ze bij de lokale dealer in Tolbert nagekeken en indien nodig gerepareerd. Van der Made: ,,Uiteraard gebeurt dat op onze kosten.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s HoogMedia)