Jarenlange inzet beloond met de Steunpilaar 2019

Jan Oomkes, Arine Brusse, Egbert Gotink, Jantienus Bakker, Frank Broersma en Greet van Dijk, die jarenlang in de gemeente Zuidhorn de thema-avond ‘Plekken van Plezier’ en de Open Monumentendag in het Westerkwartier hebben ingevuld kregen donderdagavond in Hotel-restaurant Aduard de Steunpilaar 2019 uitgereikt

Het jaarthema ‘Plekken van Plezier’ werd met verhalen uit de praktijk uitgediept door Mien Westerkwartier en Rederijkerskamer Ons Genoegen: Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt, en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?

Met het thema ‘Plekken van Plezier’sluit Stichting Open Monumentendag Westerkwartier aan bij het actuele thema van de European Heritage Days 2019: Arts and Entertainment. Suxwort Zingt zorgde voor de muzikale omlijsting.

Klaar voor 1e Westerkwartierder Open Monumentendag zaterdag 14 september

Na de uitreiking van de Steunpilaar 2019 én de succesvolle thema-avond ‘Plekken van Plezier’ kijkt het enthousiaste bestuur uit naar zaterdag 14 september. Arnold Bloem (Voorzitter; Marum), Jur Engels (Secretaris; Tolbert), Ruud de Jong (Penningmeester; Ezinge), Lex van Wijngaarden (Niehove) en Lieke van Poucke (Opende) kijken gespannen uit naar de eerste Open Monumentendag in het Westerkwartier en hopen op een mooie zonnige dag en veel bezoekers voor de 53 deelnemende Open Monumenten.