Nieuwe naam voor SeniorWeb

LEEK Vanwege de gemeentelijke herindeling en de veranderingen bij De Schutse in Leek en ‘t Marheem in Marum heeft SeniorWeb Leek & Marum zich ook aangepast. Dit cursusseizoen is DigiPlein Westerkwartier gestart met een nieuwe naam en een nieuw logo.

De cursussen en computerondersteuning blijven zoals de cursisten gewend zijn. Sterker nog, deze zijn op verschillende onderdelen uitgebreid. Zo wordt in september begonnen met verschillende (pilot-)cursussen voor de Apple-apparatuur: naast de bestaande iPad-cursus worden er e-learningworkshops voor zowel de iPad als de iPhone georganiseerd. Ook nieuw is de workshop WhatsApp op de iPhone. En tenslotte begint de cursus Websitebouwen met WordPress.

Voor iedereen die wil leren omgaan met de computer, tablet of smartphone, of voor wie zijn computerkennis wil uitbreiden is er keus uit meer dan dertig verschillende cursussen. Op de website www.digiplein-westerkwartier.nl staat het hele aanbod vermeld. De lessen worden in kleine groepen gegeven en in een plezierig tempo op leslocaties in Leek en Marum. Ook is het mogelijk om op individuele basis, eventueel aan huis, een workshop te volgen.

DigiPlein Westerkwartier organiseert maandelijks inloopspreekuren voor mensen die problemen hebben met de computer, tablet of smartphone en geeft hiervoor desgewenst ook hulp aan huis.

DigiPlein Westerkwartier werkt wat betreft deze ondersteuning sinds dit jaar ook samen met de bibliotheken in het Westerkwartier. Tijdens het Digitaal Spreekuur dat maandelijks wordt gehouden in de bibliotheken van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn, worden vragen op computergebied, inclusief e-readers, beantwoord.