Informatiebijeenkomst over aanleg glasvezel in het Westerkwartier

GlasDraad Westerkwartier start maandag 2 september officieel de campagne voor de aanleg van glasvezel in de dorpskernen en het buitengebied van Westerkwartier. Pieter van Grunsven en Martijn Betlem en andere collega’s namens GlasDraad praten belangstellenden die dag bij over de campagne en de aanpak.

Dat gebeurt die dag van 17.00 tot 19.00 uur tijdens een een informatiebijeenkomst in De Klap aan de Hoofdstraat 16 in Grootegast. De gemeente, plaatselijke belangenverenigingen, ambassadeurs en andere belanghebbenden zijn allemaal uitgenodigd voor deze start. Er wordt onder andere meer verteld over de planning en de campagne.

Projectmanager Astrid van den Berg: „GlasDraad heeft al vele vraagbundelingen succesvol afgerond en duizenden huishoudens en bedrijven in kleine dorpskernen en buitengebieden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Westerkwartier sluit daar naadloos op aan.”

Begin september ontvangen alle bewoners een uitnodiging voor de informatieavond. Daarna ontvangen zij ook een informatiepakket over de glasvezelcampagne inclusief een overzicht van de vele (bekende) dienstenaanbieders die leveren over het netwerk van GlasDraad.

In totaal gaat het om circa 7.300 huishoudens en bedrijven in Westerkwartier. Als 40 procent vóór de uiterste inschrijfdatum, 25 november 2019, zich aanmeld voor glasvezel, krijgt de aanleg van het netwerk een ‘go’.

Meer informatie op de website GlasDraad Westerkwartier.