Jonge paarden schitteren op Outdoor Tolbert

De woensdag stond bij Outdoor Tolbert in het teken van jonge beloftes. Overdag waren er wedstrijden voor 4- en 5-jarige springpaarden.

‘s Avonds volgde de Starsale Auction, die voor het eerst in Tolbert te gast was.

Voor de liefhebbers en kenners was het dus een uitstekende dag om jonge talenten te spotten. „Het algemene beeld bij de 4-jarige paarden was echt super”, aldus Arjen Vos, die samen met Jan Wildeboer de jonge paarden beoordeelde op hun manier van springen.

Bij de 5-jarigen was de kwaliteit in de breedte iets minder, al spreekt Arjen Vos wel van een hele goede kopgroep. „Het was al met al een mooie dag, waarbij we veel enthousiaste reacties hebben gehad.”

Grote winnaar van de dag was Jules de Bruijn. De succesvolle ruiter uit Goutum, die jaren reed voor de bekende VDL-Stud in Bears, schreef zowel de wedstrijd voor de 4- als de 5-jarigen op zijn naam. Met de 4-jarige Cannonball kreeg hij een 8,6 voor het springen en een 8,2 voor de manier van rijden. Cannonball stamt van de hengst Christiano en komt uit een moeder van de volbloed Julio Mariner. Bij de 5-jarige paarden greep Jules de Bruijn de overwinning met Jackal.

Voor het eerst was de Starsale Auction te gast in Tolbert. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 19e editie. Duurste veulen op de Starsale Auction was de hengst On Demand, een nazaat van de dressuurhengst Ferdinand uit een moeder van Davino. Dit hengstveulen werd door de nieuwe veilingmeester Frederik De Backer voor een bedrag van 16.000 euro aan de man gebracht. De gemiddelde prijs lag dit jaar op bijna 6.300 euro.

Kijk ook op www.jumpingoutdoortolbert.nl