Zwemmers duiken voor de 71ste keer het Reitdiep in voor jaarlijkse Reitdiepzwemtocht

Dit jaar worden in Garnwerd weer de jaarlijkse Reitdiepzwemtochten gehouden. De zwemtocht is op zondag 25 augustus 2019.

De organisatie rekent dit jaar op een echt zomerse dag zodat deze Reitdiepzwemtochten met veel zon en met veel plezier kunnen plaatsvinden. De watertemperatuur is momenteel prima en de zwemwaterkwaliteit is getest door de provincie. Deze is goed bevonden.

Er wordt gezwommen in het Reitdiep ten zuiden van de jachthaven, op een parcours van 500 meter. Er zijn vier aparte tochten: voor jongens en meisjes elk 500 meter en voor dames en heren elk 1000 meter. Elke deelnemer ontvangt bij de finish een mooie herinneringsmedaille. Voor de nummers één, twee en drie staat een beker klaar.

Douchen en omkleden kan bij Recreatiecentrum Garnwerd aan Zee. Het geheel zal zoals al sinds de eerste tocht in 1939, muzikaal worden opgeluisterd door muzikanten van ‘De Eendracht’.

Programma

Inschrijven voor de zwemtochten vanaf 12.30 bij de entree van recreatiecentrum Garnwerd aan Zee tot een half uur voor aanvang van de betreffende zwemtocht. De meisjes beginnen de zondag om 13.30 uur, gevolgd door de jongens om 14.15 uur. De dames gaan om 15.15 uur van start en tot slot de heren om 16.00 uur. De prijsuitreiking is om 15.00 uur en 17.00 uur. Deelname kost 5 euro.