Uitgebreide dorpshuis De Wilp: bibliotheek eruit, huisarts erin

In De Wilp wordt volgende maand begonnen met de aanleg van een verbindend bouwwerk tussen dorpshuis Op de Welle en de voormalige Plantsoenkerk.

Het kerkgebouw is al flink onder handen genomen. ,,Na de bouwvak gaat de schilder erin. Eind september wordt een nieuwe pvc-vloer aangelegd’’, meldt secretaris Vincent Roffel van Op de Welle. De fundering en betonvloer voor de tussenbouw tussen dorpshuis en kerk zijn volgens Roffel al gelegd.

Nieuwe huisarts

Twee jaar geleden werd de koop van de kerk door het bestuur van het dorpshuis afgerond. Volgens Roffel liet de ingebruikname door het dorpshuis langer op zich wachten dan de bedoeling was. ,,Pas recentelijk is besloten de bibliotheek, die gehuisvest was in het dorpshuis, af te stoten. Op de plek die vrijkomt, vestigt zich een nieuwe huisartsenpraktijk. Begin volgend jaar trekt de nieuwe huisarts Marit Jansen in bij het dorpshuis. De bestaande huisarts Ids Strampel gaat in april na 27 jaar met pensioen.’’

Boekenuitleen

Een kleiner formaat boekenuitleen in het dorpshuis komt in de plaats van de bibliotheek. De beide scholen in het dorp worden uitgerust met een soort mini-bibliotheken. De verwachting is dat de kerk en tussenbouw in december klaar zijn. Daarna volgt nog de renovatie van het dorpshuis. Volgens Roffel is renovatie van het 40 jaar oude dorpshuis hard nodig. ,,Het toneel gaat eruit. Daarvoor komt een horecakeuken in de plaats.’’

Wisseling van de wacht

Binnenkort vertrekt, na zes jaar, beheerder Leffert Meijer van Op de Welle. Hij stopt om gezondheidsredenen. Per 1 juli is hij begonnen als (parttime) beheerder van dienstencentrum De Schutse in Leek. Per 1 september draagt hij zijn taken bij het dorpshuis in De Wilp over aan Jans Mulder uit Marum, die tot voor kort woonde in Visvliet.