Vijverspectakel Zevenhuizen ‘Met glans van de Rodelschans’

De eerste zaterdag van de feestweek in Zevenhuizen stond na het middaguur in het teken van plezier en gezelligheid rondom de bult nabij de vijver in het park van het lintdorp.

Dit jaar pakten de voetbalvereniging van Zevenhuizen samen met de Carbidboys uit met het onderdeel ‘Met glans van de Rodelschans’. 46 deelnemers gleden mee vanaf de hoge rodelbaan.

Luchtkussen

Een enorme luchtkussen die middels een touwladder beklommen moest worden en via een mega glijbaan afgedaald diende te worden. Dit op een luchtband op een filmlaag van water zo snel mogelijk naar de bel. Wie als eerste de bel aantikte, was door naar de volgende ronde. Een prachtig waterspektakel voor jong en oud(er).

Categorieën

Er werd in drie categorieën op de rodelbaan gestreden. In de leeftijdscategorie 7-10 jaar veroverde Kirsten van de Velde de gouden plak, gevolgd door haar jongere zus Simone van de Velde die naar het zilver greep. De derde prijs werd gewonnen door Rosalie Aalders.

Zo gaf het publiek een groot applaus voor Nathan van Dijk die in de leeftijdscategorie 11-14 jaar op het erepodium op nummer 1 eindigde. Het zilver werd mee naar huis genomen door Daan Kiesbrink en het brons werd uitgereikt aan Jurgen Wolters.

In de 15+ competitie pakte Bas Lammers het goud, werd Jurjan van Esch tweede en ging het brons naar Jordy Spoelman.

‘Met glans van de Rodelschans’

Na het onderdeel ‘Met glans van de Rodelschans’ werd het Vijverspektakel muzikaal omlijst door The Bounty Hunters en dé Zevenhuister DJ René Kaassoufflé. Een geweldig gezellig feestje sierde de eerste zaterdag van de feestweek in Zevenhuizen.

Tijdens het evenement werd een lotenverkoop gehouden. De winnende lotnummers zijn als volgt gevallen: geel 681, roze 362, roze 390, roze 218, wit 184, wit 161, roze 205, geel 223, geel 501, roze 206, geel 215, geel 203, geel 214, geel 248, geel 334, geel 697, roze 13, geel 549.