Data B teamchallenge: ‘Grooms bepalen samen met ruiters de einduitslag’

Na drie competitie wedstrijden hebben uit ruim twintig teams de beste vijf teams zich gekwalificeerd voor de finale op zondag 18 augustus bij de HJC Manege in Tolbert. In deze kür op muziek finale zullen negentien combinaties aan de start komen.

Het is een mooie diverse groep met deelnemers uitkomende in de klasse L tot en met ZZ-Licht en afkomstig uit de drie Noordelijke provincies. Met de meest gunstige uitgangspositie start het Friese belofteteam Mei Grand Prix Nei Grand Prix 2.0 gevolgd door Jespers Angels, Zotte Zusjes, Irisch Coffee en GM de Montar Ladies.

Anders dan anders

Het nieuwe concept Data B teamchallenge is bedacht om de dressuursport gemoedelijker en gezelliger te maken. In de finale is er ook een prijs ter beschikking gesteld voor het team met de origineelste outfit. .In de pauze vindt de Buiter Roden Groomrace plaats. Zo kunnen de trouwe grooms door middel van een kruiwagenrace ook een steentje bij dragen in de teamuitslag.

Gratis entree

De kür op muziekfinale van zondag 18 augustus is de aftrap van ruim vier weken vol paardensport bij de HJC Manege in Tolbert. De wedstrijd start om 14:00 uur en belooft een gezellige middag te worden met o.a. een livezanger! De entree voor deze middag is gratis.

Na deze finale start op 20 augustus Jumping Outdoor Tolbert vol met landelijke springsport. Deze wedstrijd duurt tot en met 25 augustus. Daarnaast vinden er op 21 en 31 augustus twee veulenveilingen plaats. Het weekend van 7 en 8 september wordt het weer genieten voor dressuurliefhebbers. Voor de tweede maal vindt de Subtop Dressuur tweedaagse plaats in Tolbert.

Tijdens deze editie zijn er selecties voor Jumping Amsterdam, Jumping Zwolle, de finales van twee jeugdcompetities en de kadervorming.Hiermee strijkt de top van de Nederlandse dressuursport, met o.a. enkele Olympische ruiters, neer inTolbert. Ook dit weekend is gratis toegankelijk!