Expositie Jolanda Hutte in Galerie de Weergang in Garnwerd

De schilderijen van kunstenares Jolanda Hutten uit Sauwerd zijn vanaf donderdag 22 augustus tot en met zondag 29 augustus te zien in Galerie de Weergang in Garnwerd.

Jolanda is geboren in 1947. Na haar middelbare school aan het Montessori Lyceum in Den Haag, heeft ze een opleiding gevolgd tot Sociaal en Cultureel Werker in Amsterdam. Daarop volgden enige jaren Buurtwerk en in het kader van de vrouwenemancipatie heeft ze gewerkt in het vrouwenvormingswerk.

Wandschilderingen in het UMCG

Pas rond 1990 begon Jolanda met schilderen. Ze volgde cursussen bij de toenmalige School voor Handenarbeid in Groningen en om zich verder te bekwamen zette ze in 1996 de stap naar Academie Minerva. Via de Vooropleiding belandde ze bij de opleiding tot Autonoom Kunstenaar waar ze zich naast zeefdrukken, etsen en steendrukken voornamelijk met schilderen bezig hield. In 2001 behaalde ze haar diploma en werd onderdeel van de kunstenaarsgroep “Art-Transfusie” die exposities organiseerde. Met Yoke Hagen vormt zij vanaf die tijd nog steeds het collectief “MUURWERK” en samen maakten zij vele wandschilderingen in bijvoorbeeld het UMCG in Groningen.

Een greep uit dit werk is de komende tijd te zien in galerie de Weergang. Het motto dat zij deze expositie wil meegeven is ‘Kleur op Kleur’. De galerie is te vinden aan de Burg. Brouwersstraat 28 in Garnwerd en is open op donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.