Outdoor Tolbert hoopt publiek dit jaar een droog evenement voor te schotelen

Paardensportevenement Outdoor Tolbert vindt dit jaar niet plaats in september, maar in augustus. Dit moet de sleutel zijn tot een succesvollere, en vooral drogere editie.

De afgelopen jaren vond Outdoor Tolbert plaats in september. Vooral vorig jaar ondervond de organisatie de nadelen van het herfstweer. Het evenement viel letterlijk in het water. „Dramaweer met storm”, zegt bestuurslid Ella Huizinga.

Zwoele zomeravonden

Het weer leidde ertoe dat er minder publiek op het evenement af kwam dan aanvankelijk gehoopt. Daarom heeft de organisatie besloten het een maand naar voren te halen. Outdoor Tolbert zal dit jaar plaatsvinden van 20 tot en met 25 augustus.

Huizinga: „We hopen op mooier weer en zwoele zomeravonden. Want dat is ook een voordeel: er kan ‘s avonds worden gereden omdat het in augustus langer licht is. Dat is leuker voor het publiek én voor de rijders. Het zorgt al met al voor meer sfeer.”

Hoop op meer publiek

Outdoor Tolbert vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Hoewel de bodem en voorzieningen volgens Huizinga van topkwaliteit zijn, behoort het evenement nog niet tot de CSI-categorie. „Dat zijn sterrenconcoursen, daar moeten wij nog naartoe groeien. Maar die potentie is er.”

Huizinga rekent door de verplaatsing naar augustus op meer publiek dan de enkele honderden van vorig jaar. „Het zou mooi zijn als er in ieder geval ruim duizend toeschouwers op afkomen.”