Biogroothandel Odin haalt binnen één dag meer dan 300.000 euro op voor magazijnuitbreiding in Marum

Het vergaat biologische voedselcoöperatie Odin goed, en dus breidt de groothandel haar distributiecentrum in Marum uit met 1500 vierkante meter. Met ledengeld.

Reden is de toenemende vraag van klanten naar (nog) meer bekende biologische merkproducten. De 1500 vierkante meter wordt dan ook gebruikt voor de uitbreiding van het droogwaren- en non-foodassortiment met ongeveer duizend producten.

4 procent rente

De aanschaf van die producten wordt gefinancierd met geld van leden. Donderdagavond werd de werving ingezet, sindsdien is er ruim 300.000 euro opgehaald. "150.000 euro was al mooi geweest, dit is onverwacht veel binnen korte tijd", aldus een woordvoerder.

Leden kunnen 1000 euro of meer inbrengen. Na een looptijd van 1 jaar wordt de inleg met 4 procent rente uitbetaald.

Electronische orderpickers

Odin is een groothandelscoöperatie in biologische levensmiddelen. De onderneming telt 23 eigen winkels, een groothandel, een bezorgdienst en ruim 250 afhaalpunten waar 'abonnees' tasjes kunnen afhalen met daarin biologische producten.

De hal waarmee het distributiecentrum in Marum wordt uitgebreid, stond er al. Deze wordt gehuurd. Volgende week wordt het pand onder andere ingericht met elektronische orderpickers. De weken daarop zal het gevuld worden met producten.

Winkel in Groningen

Hoewel een distributiecentrum van Odin in Marum huisvest, heeft het bedrijf geen winkel in de drie noordelijke provincies. "We hebben er wel tientallen klanten", verklaart de woordvoerder. "Een winkel in Groningen zou mooi zijn, maar is nu niet aan de orde."