Ringsteken De Wilp was een groot succes

PSV Mazeppa had zaterdag samen met Feestweek De Wilpringsteken op het Plantsoen. " Wat leuk, de paarden zijn weer terug!" Na al die jaren weer een paardenevenement in de feestweek. Geen harddraverijen, maar oud Hollands ringsteken, voor jong en oud.

Het weer was goed, de sfeer was gezellig, het publiek genoot en de 22 deelnemers hadden plezier.

Het ringsteken begon met de Bixierubriek met vijf kindercombinaties. Elise de Boer met haar pony Goldy van 't Vallaat, Marit Ploeg met haar pony Totilas Junior verkleed als Zorro, Mariska de Jong met haar pony Sterre in wedstrijdtenue. Amber van Loo met haar pony Sabientje verkleed als politie-agent. Novalie Soeters met haar pony Tara samen verkleed als Minni Mouse en Jojanneke Soeters met haar pony Angel samen verkleed als bruid en bruidegom.

Marit had met 8 punten de meeste ringen gestoken, Novalie zat met 6 punten vlak achter de koploopster. Met Bixie wint iedereen, dus alle kinderen mochten een oranje lint met een mooie goodybag in ontvangst nemen. In de rubriek ponyriden won Jojanneke Soeters (3 jaar) de originaliteitsprijs en daarmee een heerlijke slagroomtaart.

De rubriek aangespannen werd gewonnen door Nynke Eisen met haar pony Twinky. Ze haalden 36 punten met de snelste tijd 23.25 sec. 2e werd Anouk de Jager met Frea. Zij haalden 32 punten met de tijd 25.10 sec. DJ Kuiper won de schoonheidsprijs met zijn mooie werkpaarden Karin en Daisy.

Rubriek onder het zadel werd gewonnen door Alinda Moesker met Congo, 21 punten,25.43 sec. 2e werd Gesina Ottema met Famke ook met 21 punten maar met een minimaal verschil in de tijd van 25.47 sec. Alinda won ook de originaliteitsprijs, als westernamazone met haar paard ook western opgetuigd.