Gomarus Zuidhorn sluit met reünie

Het laatste schooljaar zit er op voor het Gomarus College in Zuidhorn. Deze week sluiten de deuren voorgoed. De afsluiting was woensdag met een laatste reünie in het schoolgebouw.

Het was een feestelijke dag met een dubbel gevoel. Oud-klasgenoten en -medewerkers ontmoetten elkaar onder het genot van een hapje, drankje en haalden herinneringen op aan de hand van vele oude foto’s.

Veiling

Door middel van een veiling van nostalgische items van het Gomarus Zuidhorn werd geld opgehaald voor de stichting Vrienden van Gomarus. De stichting biedt financiële ondersteuning aan leerlingen en hun ouders die de reiskosten naar het Gomarus College niet tot nauwelijks kunnen betalen. Voor leerlingen die door de sluiting opeens naar een andere Gomaruslocatie moeten is er een speciale regeling van toepassing.

Sleutel voor wethouder

Aan het eind van de dag werd de sleutel van de school symbolisch overhandigd aan wethouder Hielke Westra. Westra op Twitter: “Een lange periode is door leerlingen en personeel in dankbaarheid afgesloten.” Deze week zal de officiële sleuteloverdracht zijn en is de school officieel gesloten. De leerlingen gaan volgend schooljaar naar het Gomarus College in Groningen en Leeuwarden.