Syrië in museum Ezinge

In Museum Wierdenland in Ezinge is van 29 juli tot en met 3 augustus een tentoonstelling te zien, getiteld Syrië: Tells, de wierden van het Midden Oosten?

Werk van Theo de Feyter, archeoloog én schilder uit Amsterdam, vormt een belangrijk onderdeel van de expositie. De Feyter reist al jaren regelmatig naar Syrië. Eerst deed hij dat vooral als archeoloog, tegenwoordig als kunstenaar. Vorige maand heeft hij weer een reis naar Syrië gemaakt en daar de gevolgen van de oorlog voor onder andere Palmyra op doek vastgelegd.

Artist in residence

In de week van 29 juli tot en met 3 augustus verblijft De Feyter ook daadwerkelijk in het museum, als 'artist in residence'. In die week maakt hij een aantal werken van plekken die een relatie hebben met de archeologische opgravingen van 100 jaar geleden in de regio Ezinge. Daarbij gaat hij een verband leggen tussen de opgravingen van tells in Syrië en die van de wierden in Groningen.

Lezing en rondleiding

Op woensdag 31 juli om 20.00 uur geeft De Feyter een lezing over zijn meest recente reis naar Syrië, waarbij hij ook veel beelden laat zien. Op donderdag 1 augustus is er van 14.00 tot 17.00 uur een Syrië-rondleiding in het museum, waarbij deelnemers in de gelegenheid zijn om te zien hoe De Feyter aan het werk is in Ezinge. Opgeven kan via boekingen@wierdenland.nl.

Op zaterdag 3 augustus worden de werken die De Feyter recentelijk in Syrië maakte en zijn 'Ezinger werk' feestelijk gepresenteerd en toegevoegd aan de tentoonstelling.