Maxima opent in oktober zevende vestiging van kledingbank in Grootegast

Kledingbank Maxima opent begin oktober aan het Marktplein in Grootegast haar zevende vestiging.

De gemeente Westerkwartier heeft hiervoor een leegstaand winkelpand aan Marktplein 3 pal naast de bibliotheek beschikbaar gesteld. Er is een huurcontract afgesloten voor vijf jaar. Gedurende de eerste drie jaar betaalt de gemeente de huurlasten, zo hebben B en W dinsdag besloten.

Restpartijen beschikbaar

Het winkelpand omvat 225 vierkante meter. Het pand wordt ingericht met inventaris die voor een zacht prijsje kon worden overgenomen van modezaak Shoeby in Hoogezand-Sappemeer. Deze winkel gaat binnenkort gaat verbouwen. Maxima kan beschikken over restpartijen (nieuwe) kleding die Shoeby beschikbaar stelt.

Deze kleding wordt over de huidige zes filialen in de provincie verdeeld, meldt voorzitter Henk Slagter uit Glimmen Voor de nieuwe vestiging in Grootegast hebben de zes bestaande filialen kleding opgespaard die straks gratis wordt uitgegeven aan inwoners van Westerkwartier met een laag inkomen. Mensen die (gebruikte) kleding over hebben, kunnen de overtollige artikelen afgeven bij Maxima.

Minima moeten met een ID-kaart aantonen dat ze moeten rondkomen van een uitkering. Zij hebben recht op 12 tot 15 kledingstukken per half jaar. Maxima zoekt nog 20 tot 25 vrijwilligers die de toekomstige kledingbank in Grootegast willen runnen.