Politie verricht zes aanhoudingen in onderzoek naar hennep in Groningen en Drenthe

De politie heeft dinsdag zes personen aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. In Assen heeft de politie drie zoekingen gedaan, in twee woningen en in een growshop. Daar trof de politie een hennepkwekerij en een hennepdrogerij aan.

Aanleiding voor het onderzoek was een zaak in Grootegast. Half januari trof de politie daar een grote hoeveelheid hennep aan in een boerderij aan de Tenten. Agenten hielden twee verdachten aan en uit het daaropvolgende onderzoek kwamen zes andere verdachten in beeld.

De politie hield een 72-jarige en een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Assen aan, een 29-jarige vrouw en een 33-jarige vrouw uit Hogeland en een 53-jarige vrouw uit Hoogezand.

Ongeveer honderd planten

In een hennepkwekerij in Assen, aan de Kerspellaan, troffen agenten een kwekerij met ongeveer honderd planten aan. In een bedrijfspand aan de Amerikaweg trof de politie een grote hoeveelheid spullen die wordt gebruikt voor de aanleg van hennepkwekerijen aan. De kwekerij en de drogerij zijn geruimd.