Vier auto's dwars door een haag: bewoners Carolieweg Niebert voelen zich onveilig

Inwoners van Niebert die rond het kruispunt Halbe Wiersmaweg en Carolieweg wonen, maken zich zorgen over de verkeerssituatie ter plekke.

De klachten gaan met name over de toename van het (sluip-)verkeer waardoor het hier steeds drukker wordt. De afgelopen jaren zijn op dit kruispunt viermaal achtereen auto's dwars door een haag in een een tuin met speeltoestellen gereden, zegt GroenLinks-raadslid Aartjan Feitsma.

Maatregelen?

Hij begrijpt het onveiligheidsgevoel dat door deze vier incidenten op rij bij de bewoners is ontstaan. In schriftelijke vragen wil het raadslid weten of B en W van Westerkwartier bereid zijn in overleg te treden met de aanwonenden om vervolgens eventuele maatregelen te nemen.

Meldpunt GroenLinks

Om een beeld te krijgen van onveilige situaties overal in het Westerkwartier opent de fractie van GroenLinks binnenkort een meldpunt voor verkeersveiligheid. Inwoners worden opgeroepen onveilige situaties die zij weten, hier te melden. ,,Om goed zicht te krijgen op de problematiek hebben we de hulp van de inwoners nodig'', meent Feitsma.

Eventuele knelpunten wil GroenLinks inbrengen bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar in de gemeenteraad. De meldingen kunnen worden gedaan op: www. groenlinkswesterkwartier.nl.