Rennen voor KiKa

LEEK „Zal ik de warmingup met jou doen?” De opa van Job heeft er zin in. Job is nog niet zo enthousiast. Als het startsein vanaf het podium in familiepark Nienoord voor de warming up voor de Nienorun klinkt staan er zo’n vijftentwintig kinderen te springen. Jobs vader doet flink mee en probeert zijn zoon mee te krijgen. Die kijkt het nog wat aan.

Zaterdagochtend 22 juni wordt door basisschoolkinderen in het Familiepark de Nienorun voor KiKa gelopen. De weersomstandigheden bij deze tweede editie kunnen niet beter. Een lekker zonnetje maar toch niet te warm. Matthijs krijgt de microfoon voor zijn mond. Op de vraag waar de run voor is weet hij het antwoord: „Voor kindertjes met kanker en dat is een goed doel.”

Esmay, Lars in Neymar-tenue springen erop los. Hoewel de treintjes lokken zijn ze nu toch vooral gekomen om door het park te rennen. Nieno ontbreekt uiteraard niet. De levende draak deelt maar wat graag een High five uit aan wie dat maar wil. Mats ontvangt er een en Noa krijgt een knuffel. Ook daar draait Nieno zijn hand niet voor om.

Na het ‘Hoofd, schouders, knie en teen en nog een paar andere dansjes gaat de stoet naar de start bij de brug. „Kom op Amber, je kunt het!” zegt haar vader. Er zijn loopjes van één en twee kilometer. Na de toeter gaat het spul los. De jongens en de meiden rennen zo snel als ze kunnen langs het parcours door het park waar ze worden aangemoedigd door hun ouders. De aangetreden EHBO-ers hebben gelukkig geen taak en kunnen heerlijk op het terras het tafereel bekijken. „Oké Mats, hartstikke goed, gewoon doorgaan!”, klinkt het vanaf de kant.

Job komt samen met zijn vader als eerste over de finish. Job heeft tranen. Zijn vader juicht.

Ineke Doornbos