Gemeente Westerkwartier bezoekt Hofland Deltaflex Rubbertechniek in Tolbert

Een kleine delegatie van de nieuwe gemeente Westerkwartier, waaronder burgemeester Wiersma en wethouder Pastoor, bracht donderdagmorgen 20 juni een bedrijfsbezoek aan Hofland Deltaflex Rubbertechniek BV in Tolbert.

Het bedrijf dat na een lange historie aan de Zuiderweg in Hoogkerk in 2001 verhuisde naar Leek en sinds 2012 aan de Feithsweg 12 in Tolbert is gevestigd, won eerder dit jaar de laatste BVL Jaarprijs. Het verhaal van directeur/eigenaar René Hoekzema en Hofland Deltaflex Rubbertechniek maakte bij de uitreiking van de prijs behoorlijk indruk op de toen juist aangetreden burgemeester Wiersma. De daaropvolgende uitnodiging om eens langs te komen was een feit.

Een kennismaking met rubber

Hoekzema liet zijn gasten op geheel eigen wijze kennis maken met het, overal aanwezige maar tegelijkertijd zo onbekende, product rubber. Hofland Deltaflex is een vrij bijzondere en unieke speler in de Nederlandse rubberindustrie en kenmerkt zich door haar veelzijdigheid en flexibiliteit. Het bedrijf is niet alleen producent maar ook groothandelaar met een enorm pakket rubberproducten, afdichtingen, slangen en zacht PVC tochtdeursystemen. De producten van Hofland Deltaflex vinden hun weg in vrijwel ieder marktsegment.

De schouders eronder

De vele inspanningen die het bedrijf doet om maatschappelijk haar steentje bij te dragen op vele vlakken, maakte veel indruk op de bezoekers. Bovenal was het de wijze waarop de medewerkers “opstonden” toen Hoekzema enkele jaren geleden ernstig ziek werd en hierdoor lange tijd uitviel. "Mijn collega’s zeiden toen: Ga jij maar gewoon ziek zijn, wij runnen het bedrijf wel voor je. En dat deden ze! Dàt is kenmerkend voor onze organisatie en voor het team van Hofland Deltaflex. Geen poespas, niet zeuren, gewoon met elkaar de schouders er onder en ervoor gaan.” Zo vat Hoekzema zijn bedrijf en vooral zijn team samen. “Daarom was het niet meer dan terecht dat niet ik, maar mijn collega’s de BVL Jaarprijs in ontvangst namen.”

Het aanstekelijke enthousiasme en de gedrevenheid van Hoekzema en zijn team maakte dat de tijd voorbij vloog en de delegatie bijna te laat, maar vooral aangenaam verrast en onder de indruk, op haar volgende afspraak verscheen.