Realisatie van een multifunctioneel centrum in Zevenhuizen komt nu wel heel dichtbij

Er wordt al jaren over gepraat, maar zelden werd het écht concreet. Toch lijkt het gewenste multifunctioneel centrum in Zevenhuizen er nu te komen.

Het college van B en W van de gemeente Westerkwartier heeft het voorstel voor de bouw van het pand opgenomen in de donderdagmiddag gepresenteerde perspectiefnota.

Er wordt 2,5 miljoen euro gereserveerd, plus ongeveer een halve ton voor onder meer het inrichten van de openbare ruimte rondom het pand.

Hoop op raadsbrede meerderheid

Wethouder Hielke Westra (CDA) heeft goede hoop op een raadsbrede meerderheid voor het plan in de nabije toekomst, laat hij weten. "We gaan het zien, maar als ik terug kijk op de periode van de verkiezingen tot nu, dan heeft iedere partij zich uitgesproken vóór de bouw van het MFC."

Inwoners van het dorp hebben jaren gevochten voor de komst van het pand, dat als dorpshuis en verenigingsgebouw moet gaan dienen. De huidige onderkomens zijn gedateerd.

De voormalige gemeente Leek had haar fiat al gegeven en zegde eerder 2,5 miljoen toe, maar verzuimde dit te laten opnemen in de begroting 2019 van de gemeente Westerkwartier. Datzelfde bedrag is nu alsnog overgenomen.

Eerste paal in de grond

De perspectiefnota van de nieuwe gemeente wordt 10 juli door de raad behandeld. Als de raad daarmee akkoord gaat, is het niet automatisch akkoord met de plannen voor het MFC. Die moeten dan in overleg nog verder worden uitgewerkt. Als dat proces is voltooid, kan met de bouw worden begonnen.

Westra: "Maar voordat de eerste paal de grond in gaat is het 2020. De ingebruikname zal dan op zijn vroegst in 2021 zijn."