Wold & Waard verdiept samenwerking met vastgoedonderhoudsbedrijven

Woningcorporatie Wold & Waard uit Leek heeft de samenwerking met de vastgoedonderhoudsbedrijven Boekema uit Groningen, Van der Geest uit Leeuwarden en Krijthe uit Doezum verdiept en vastgelegd in de raamovereenkomst Resultaat Gericht Samenwerken (RGS).

Wold & Waard heeft bijna vijfduizend sociale huurwoningen in het Westerkwartier. De bedrijven waarmee de raamovereenkomst RGS is afgesloten voeren het planmatig buitenschilderwerk van deze woningen uit.

Daarnaast coördineren ze de uitvoering van het planmatig voegwerk en het dakdekkerswerk (het vervangen van platte daken) van de bergingen.

Meer samenwerken in voorbereiding

In de RGS is afgesproken om meer samen te werken in de voorbereiding van het onderhoud van de woningen van Wold & Waard. Omdat de bedrijven de woningen kennen van eerder schilderwerk, kan de uitvoering van het werk per cluster van woningen veel meer op maat gepland en uitgevoerd worden.

Voor Wold & Waard brengt dit een besparing in kosten met zich mee, terwijl de kwaliteit van het werk op peil blijft. ,,Deze besparing kunnen we goed gebruiken bij de grote opgave van het verduurzamen van onze woningen”, zegt Jan Leistra, manager vastgoed van Wold & Waard.