Noar Huus met fotowedstrijd ‘Thuis in het Westerkwartier’

NIEKERK De makers van de theaterwestern Noar Huus zijn benieuwd waar de inwoners van het Westerkwartier (en daarbuiten) zich thuis voelen in het Westerkwartier en vaardigen een fotowedstrijd uit om de fijnste plekjes Westerkwartier in kaart te brengen.

Deelnemers maken kans op een leuke prijs: twee vrijkaartjes voor de voorstelling én een toffe Noar Huus sleutelhanger. De deadline voor deelname is 15 juli.

,,Al vele malen hebben we een lofzang gehouden over de schoonheid van het bijzondere cultuurlandschap van het Westerkwartier. En we zijn niet de enigen die er zo over denken”, vertelt Rosa Veldman, publiciteitsmedewerker van Noar Huus. ,,Het landschap heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mensen, op zowel inwoners van het Westerkwartier als daarbuiten. Niet voor niets wordt de voorstelling midden in een weiland midden in het Westerkwartier gespeeld.”

De aantrekkingskracht van het landschap bracht de makers van het spektakelstuk op het idee om een fotowedstrijd te organiseren. “Thuis in het Westerkwartier” is het thema van de fotowedstrijd. De bedoeling is dat deelnemers een foto maken van een plekje in het Westerkwartier waar zij zich het meest thuis voelen. De maker van de mooiste foto krijgt een leuke prijs: twee vrijkaartjes voor één van de voorstellingen die 18 t/m 28 september spelen en een mooie Noar Huus sleutelhanger. De deadline voor de inzendingen is op maandag 15 juli om 17:00.

Wie de mooiste foto heeft gemaakt wordt bepaald door een vakkundige driekoppige jury: Saskia Broertjes (regisseur van Noar Huus), Hielke Westra (wethouder cultuur bij de gemeente Westerkwartier) en Martijn van Dellen (voorzitter van Fotoclub Westerkwartier). De foto wordt beoordeeld op de esthetische kwaliteit en de mate waarin is voldaan aan de opdracht.

Meedoen

Wil je kans maken op de prijs? Stuur dan vóór 15 juli 17:00 uur een foto van een plekje in het Westerkwartier waar je je het meest thuis voelt naar info@kunstenkwartier.nl o.v.v. ‘Thuis in het Westerkwartier’ of stuur de foto per post naar het hoofdkwartier van Noar Huus: Bloemersmastraat 13, 9822 AA Niekerk. Ingezonden foto’s kunnen worden gebruikt voor publicatie. Daarbij wordt de naam van de fotograaf wel altijd vermeld.