Geslaagde actie voor Dorpstuun

GROOTEGAST Een gezellige bedoening bij de informatiebalie van Poiesz supermarkten in Grootegast. Ballonnen, vooral heel veel beplakte spaarkaarten en een winkelwagen vol met tuingereedschap, want maandag 17 juni was de overhandiging van het bestelde gereedschap voor de Dörpstuun Grootegast.

De Poiesz supermarkt in Grootegast had in april en mei een spaaractie voor tuingereedschap. Inwoners mochten de gespaarde zegels ook doneren aan de Dörpstuun en daar is flink gehoor aangegeven. Het waren er zoveel zegels dat de Dörpstuun hulp heeft gehad. De dagbesteding van de Brug in Grootegast heeft zeer goed werk geleverd.

Voor de cliënten was dit een mooie klus, omdat ze door het slechte weer niet zoveel buiten konden zijn. Marjan Bosma van de Brug: ’We vinden het heel mooi dat onze cliënten zich op deze manier in kunnen zetten voor de maatschappij. Met ons motto ‘betekenis boven beperking' ondersteunen we mensen met een verstandelijke beperking in de Provincie Groningen. Het doel is om toe te werken naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen en helpen waar nodig.’

En de cliënten hebben zich heel goed ingezet! Door Alex de Boer, Hennie Kramer, Grietje Turksema en Bart Komans is er fanatiek geplakt. In totaal zijn er maar liefst 16.000 zegeltjes geplakt, die besteedt konden worden door de Dörpstuun. De Dörpstuun heeft hiervoor mooi gereedschap besteld bij de Poiesz. Locatiemanager Bert Koning overhandigde vandaag het gereedschap en had daarbij de mooie mededeling dat het gereedschap door de Poiesz wordt aangeboden. Bert Koning: ‘Als supermarkt zijn wij graag lokaal betrokken. Het plan van de Dörpstuun om een groene ontmoetingsplaats te worden waar we weer meer de natuur in kunnen en er van kunnen leren vinden wij erg mooi. Daarom mogen wij jullie het gereedschap gratis aanbieden.’

De Dörpstuun is heel blij met deze steun en we zijn de Poiesz dan ook zeer erkentelijk voor dit mooie gebaar! Nu kunnen de vrijwilligers de handen uit de mouwen gaan steken. We verwachten dat wij in september kunnen beginnen. Wilt u ook een bijdrage leveren als vrijwilliger, sponsor of donateur neem dan contact met ons op via info@dorpstuun.nl.