Zwoele avond van de filmmuziek in Grijpskerk

GRIJPSKERK - De Feestweek in Grijpskerk is zaterdag van start gegaan met de avond van de filmmuziek. CMV Excelsior verzorgden onder leiding van Andries Kramer en in samenwerking met de Oosterkade groep de muziek.

Het orkest komt op en het plaatje is compleet. Het eerste werk van John Williams, de componist van vele bekende filmmuziek zoals Star Wars en Indiana Jones. Het stuk gaat over in paukengeroffel. Het is bladstil, maar ook muisstil. Rechts op de kade hoor je plots een Willysjeep pruttelen, die zijn lampen ontsteekt. Het begin van een werk geschreven over Pearl Harbor. Een intens en puur stukje muziek. Vervolgens neemt Kramer het woord. De bar is geopend en het wordt schemerig. Gedurende de avond wordt onder andere muziek uit films als Moments for a Morricone, Out of Africa en A Star is Born ten gehore gebracht. Zangeres Edda Agema heeft samen met het orkest het schitterende nummer Skyfall, Phantom of the Opera, Beyond the Sea ten gehore gebracht. Pianiste Nanke Flach heeft ook de gevoelige snaar geraakt met onder andere Amelie van Yann Tierssen en Forrest Gump. Om het geheel nog meer sjeu te geven vertolkte gitarist Wietze Kuperus de rol van Zorro met The Mask of Zorro. De schemering van de nacht is inmiddels ingetreden en op de achtergrond zijn de bomen van de Stationstraat prachtig verlicht. Op een groot ledscherm worden beelden uit de films getoond.

Als slotstuk komen er nonnen het podium op. Het zijn de dames van popkoor Hadewijn. Wietze leidt als Whoopi het koor, Edda schittert als leadzangers, Nanke brengt sfeer en swing en het orkest en dirigent gaan helemaal los. Het feest komt daarmee ten einde.