Geen promotie VEV’67 na zware nederlaag

BURGUM – VEV’67 blijft tweedeklasser. In Burgum ging de finale van de play-offs tegen Blauw Wit’34 met liefst 6-0 verloren. Halverwege stonden de ontketende Leeuwarders al met 5-0 voor.

Op sportpark Het Koningsland, de thuisbasis van BCV (inmiddels FC Burgum), kwam Vlug En Vaardig er niet aan te pas. Een week geleden incasseerden de Leeksters in Emmeloord ook al zwaar verlies. Flevo Boys won toen de noordelijke bekerfinale met 7-0. Tegen Blauw Wit’34 keken de geelhemden al na acht minuten tegen een achterstand aan. Op aangeven van Arjen Boonstra brak Bob Schepers de ban: 1-0. Na mistasten van doelman Pim Wellinghoff liet Arjen Boonstra halverwege het eerste bedrijf 2-0 noteren. Floris Boonstra maakte de 3-0 en vlak voor de pauze hadden achtereenvolgens Arjen Boonstra en Schepers succes: 5-0.

Uiteraard was de tweede helft een formaliteit. Met zijn derde doelpunt van de middag bepaalde Arjen Boonstra de eindstand op 6-0. Te spelen waren toen nog 33 lange minuten, waarin de Friezen zich opmaakten voor hun promotiefeest. Medio 2018 waren ze evenals VEV’67 uit 1E afgedaald. Daarin keert Blauw Wit’34 thans dus terug. In 2I eindigde de ploeg als derde achter stadgenoot Leeuwarder Zwaluwen (kampioen) en BCV, dat het in de play-offs niet redde. Marum werd vierde. De Marumers sneuvelden in de eerste ronde van de barrage tegen DESZ. VEV triomfeerde wèl in Zwartsluis, maar Blauw Wit’34 bleek simpelweg een maatje te groot.