Walking Voetbal in Leek met acht teams

LEEK - Het eerste Walking Voetbalfestival is afgelopen donderdag met deelname van acht teams uit de provincie Groningen een succes geweest. Een greep uit de deelnemende teams zijn FC Groningen Old Stars, Siddeburen, Winsum, Suri Old Stars, Kardinge en Amicitia/Blauw Geel/ON. De organiserende club VEV’67 heeft twee teams afgevaardigd. De sportieve strijd was veelal gelijkopgaand.

De dag werd begonnen met een heuse warming up, waarbij de verschillende spiergroepen door weloverwogen oefeningen op temperatuur zijn gebracht . Dit is zeker nodig bij het beoefenen van sport om blessures te voorkomen. Bij VEV is dit elke woensdag aan de orde. De deelnemers zijn fit en hebben tot op heden nog geen spierblessure opgelopen. Daar draagt een goede warming up zeker aan mee.

Walking Voetbal is op dit moment een veel beoefende sport. Het is een prachtige manier voor ouderen boven de 60 jaar het lichaam op een verantwoorde wijze in beweging te krijgen en te houden. Sinds januari 2018 is er bij VEV’67 in Leek de mogelijkheid Walking Voetbal te beoefenen. Jaap Pranger, Wim Brander en Johan Wardenier zijn de initiatiefnemers van dit wekelijks terugkerende evenement.