Stichting Huisvesting Vredewold verhuist naar De Schutse

LEEK - Stichting Huisvesting Vredewold verhuist per 1 juli van de Pulvertorenstraat naar De Schutse in Leek aan de Oldenoert 32.

Stichting Huisvesting Vredewold heeft een mooie ruimte gevonden in haar eigen pand, dichtbij veel van haar huurders en is heel blij dat de gemeente Westerkwartier en de Schans zich hebben ingezet om het ouderenwerk in de Schutse te blijven ondersteunen.

Stichting Vredewold Zorg, Welzijn en Huisvesting waren in het verleden drie stichtingen onder één paraplu met dezelfde bestuurder en Raad van Toezicht. Met de komst van de nieuwe woningwet is hier verandering in gekomen. De stichtingen Zorg en Huisvesting hebben elk afzonderlijk een bestuurder en Raad van Toezicht/Commissarissen gekregen. Welzijn is vanaf 1 januari dit jaar de verantwoordelijkheid van de Schans.

Tot en met het afgelopen jaar was de samenwerking nog steeds intensief tussen Zorg en Huisvesting, door dat de meeste medewerkers van Huisvesting Vredewold werden gedetacheerd vanuit Vredewold Zorg. Vanaf 1 juli zullen de meeste medewerkers die voor Huisvesting werken ook bij de stichting zelf in dienst zijn. Hierdoor vindt er steeds minder uitwisseling van personeel plaats. Daarnaast heeft Vredewold Zorg te kort aan ruimte en kan ze de kantoren die Huisvesting Vredewold in gebruik heeft, heel goed zelf gebruiken. Dit heeft beide stichtingen in goed overleg doen besluiten, om op afzonderlijke locaties verder te gaan.

Stichting Huisvesting Vredewold biedt goede betaalbare huisvesting aan mensen die daar zelf niet in kunnen voorzien en richt zich primair op huisvesting van ouderen en zorgvragers in de dorpen Leek en Tolbert en Zevenhuizen.