Ernst Sillem Hoeve-concert met viool en orgel in Tolbert

TOLBERT - Violist Evert Sillem en organist Jochem Schuurman geven zondag 23 juni om 15.00 uur een concert in de dorpskerk van Tolbert. In de serie ‘Muziek in d’Olle Buurt’ brengen zij een gevarieerd programma met composities uit de 17e en 18e eeuw van Teleman, Muffat, Pasquini, Vivaldi, Bach, Händel, Eberlin en Leopold Mozart.

Evert Sillem kreeg zijn eerste vioollessen van Coosje Wijzenbeek en Davina van Wely en studeerde vervolgens aan de conservatoria van Utrecht, Den Haag en Londen. Hij volgde masterclasses bij internationaal bekende violisten. Een aantal jaren was Evert eerste violist bij het Orquesta Filarmónica de Las Palmas (Spanje), waarna hij bij verschillende Nederlandse orkesten speelde. Naast zijn lespraktijk geeft Evert cursussen in binnen- en buitenland en treedt hij op met verschillende pianisten en ensembles. Naast zijn lespraktijk in Amsterdam is Evert docent viool en altviool bij een Centrum voor de Kunsten in Zaandam en aan de Vrije Muziekschool Spaarne te Haarlem.

Jochem Schuurman studeerde bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij in 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Hij volgde in Berlijn lessen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro en nam deel aan verschillende masterclasses. In 2013 kreeg hij het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland. Tussen 2015 en 2018 won hij tal van jury- en publieksprijzen op concoursen in Wuppertal, Innsbruck, Lübeck, Hamburg en Haarlem. Jochem is organist op het monumentale Van Dam-orgel in de Martinikerk te Franeker. Hij treedt op als solist, maar ook als begeleider van andere musici. Verder is hij orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.