VEV’67 in bekerfinale geen partij voor Flevo Boys

EMMELOORD – VEV’67 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de noordelijke districtsbeker in de wacht te slepen. Zoals verwacht bleek hoofdklasser Flevo Boys op sportpark Ervenbos te sterk. Na een 2-0 ruststand boekten de Emmeloorders een wat geflatteerde 7-0 overwinning.

Lange tijd verweerde de tweedeklasser uit Leek zich namelijk prima. Een jaar geleden had Flevo Boys de beker ook al gewonnen. Toen werd het tegen streekgenoot Urk 0-4. In Emmeloord werd VEV ondersteund door enkele honderden supporters. Liefst vijf bussen waren vanuit het Westerkwartier vertrokken. De formatie van trainer Johan Pitstra, nog in de race om promotie, begon zeker niet onaardig. Gaandeweg greep de thuisclub uit de Noordoostpolder het initiatief. Smaakmaker bij de mannen van coach Kevin Waalderbos (afkomstig uit Leek) was de begaafde en dikwijls ongrijpbare Madih Doufikar. Zelf scoorde hij lange tijd niet, maar wel leidde de ervaren vleugelspits de eerste drie goals in. De eerste, van Timon Rorije, viel na een half uur: 1-0. Nog voor de pauze maakte belofte Johan Tiems er 2-0 van. Kort na rust had Doufikar eindelijk zelf succes, maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel gezien. Het bleek uitstel van executie, want met zijn tweede treffer forceerde Rorije de beslissing (3-0).

VEV kreeg enkele mogelijkheden om de eer te redden, maar keeper Fariz Mesud wist van geen wijken. Een kwartier voor tijd kwam Flevo Boys op 4-0. Invaller Frank Post kopte de bal door en oog in oog met doelman Pim Wellinghoff maakte uitblinker Madih Doufikar geen fout. Daarna moesten de aangeslagen en moegestreden geelhemden nog drie doelpunten incasseren. Tiems zorgde voor 5-0 en met twee treffers had invaller Lars de Boer het laatste woord: 7-0. De trotse aanvoerder Aran Nijboer mocht de bokaal in ontvangst nemen.

Voor VEV’67 zit het lange en slopende seizoen er nog steeds niet op. Dinsdagavond wacht in het Overijsselse Zwartsluis de uitwedstrijd tegen DESZ, dat net als de Leeksters uitkwam in de klasse 2J zaterdag. De winnaar van DESZ-VEV’67 plaatst zich voor de finale tegen Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. De winnaar promoveert naar de eerste klasse. In elk geval ziet VEV terug op een gedenkwaardige jaargang. Komend seizoen neemt de club deel aan de ‘grote’ KNVB-beker. Worden beide eerste voorronden tegen amateurclubs overleefd, dan wacht wellicht een ontmoeting tegen een club uit het betaalde voetbal.