Vliegende start Gastouderbureau VoorElkaar in Noordhorn

NOORDHORN - Het gastouderbureau VoorElkaar heeft op vrijdag 17 mei een klein feestje gevierd. Na een vliegende start was het tijd voor gastouders én het team van GOB VoorElkaar om even te genieten van de tot dusver behaalde resultaten.

Per april is Ria Kwint uit Noordhorn gestart met een eigen gastouderbureau. Als pedagogisch consulent heeft Ria 18 jaar ervaring opgedaan in de kinderopvang. Haar passie voor bemiddeling en begeleiding van gastouders en vraagouders heeft ze nu ingezet om als zelfstandig ondernemer leiding te geven aan haar eigen gastouderbureau.

De inmiddels aangesloten gastouders, die blij zijn met het initiatief van Ria, boden haar als waardering een naambord met het logo van GOB VoorElkaar aan. Voorlopig wordt het bureau gehouden in Noordhorn.

Naast Ria zijn er nog twee medewerkers actief binnen het Team VoorElkaar. Anneke Runhardt ondersteunt Ria administratief en Koen Hermans is de man van de financiën. Samen kiezen ze er voor in de gemeente Westerkwartier en omstreken een kleinschalig gastouderbureau te runnen. Niet voor niets is er gekozen voor de naam ‘VoorElkaar’. Gastouders en vraagouders zijn er voor elkaar. Ze hebben een gezamenlijk doel. Ze willen dat kinderen in een fijne huiselijke omgeving worden opgevangen zodat ze zich prettig en geborgen voelen. Het team van GOB VoorElkaar staat voor een kwalitatief hoogwaardige opvang.

Om het financieel aantrekkelijk te maken heeft GOB VoorElkaar gekozen voor een laag bemiddelingstarief. In de visie van het bureau zijn het de gastouders die het werk verzetten en dus moet het gastouderbureau alles in het werk stellen om tegen zo laag mogelijke kosten bemiddelingswerk en begeleidingswerk te verrichten.