Zilversmid Dambar Biswokarma in Wereldwinkel Zuidhorn

ZUIDHORN - Zilversmid Dambar Biswokarma is vrijdag 31 mei vanaf 13.00 uur in de Wereldwinkel ‘Fair van Ver’ om te vertellen over zijn sieraden en over zijn werk in Nepal.

Dambar Biswokarma werkt als zilversmid in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hij is met steun uit Nederland opgeleid tot zilversmid en heeft sinds 2005 zijn eigen werkplaats. Zijn bedrijf biedt inmiddels werk aan meer dan 14 mensen die daardoor hun eigen familie kunnen onderhouden. Dambar houdt zich strikt aan de regels en afspraken met betrekking tot Fair Trade en dat komt ook zijn medewerkers ten goede. Hij heeft een hechte band met Nederland en bezoekt ons regelmatig. Door de economische crisis en de aardbeving van 2015 komen minder toeristen dan voorheen naar Nepal waardoor de handel ingrijpend is afgenomen. De opdrachten zijn teruggelopen en de verkopen gedaald, zodat hij veel extra activiteiten moet ondernemen om voldoende werk te genereren voor al zijn werknemers. De handel met Nederland is daarom belangrijk.

Dambar is inmiddels een ervaren zilversmid die onder meer manchetknopen voor Unicef heeft ontworpen. Zijn assortiment bestaat uit prachtige hangers, kettingen, oorbellen, ringen en kettingen voor heren. In onze winkel vindt u diverse artikelen van Dambar. Alles is handgemaakt, met diverse originele ontwerpen en vaak met een symbool of een speciale betekenis.