Zomersalon van kunstenaars uit de regio geopend

MARUM Op zondagmiddag 19 mei is de vijfde Zomersalon voor (amateur)kunstenaars uit de regio in de KunstKamer Marum geopend.

De opening werd verricht door Tony Simon, kunstenaar uit Marum. Hij benadrukte dat in principe iedereen kunstenaar is. In Nederland werkt men met hokjes. In het ene hokje zitten de beroepskunstenaars en in het andere hokje de amateurkunstenaars. Dat is in andere landen vaak niet het geval gaf hij aan. In Zweden b.v. kent men dat onderscheid niet. Toch ziet hij een duidelijk verschil tussen iemand die een professionele opleiding heeft gedaan en iemand die kunst beoefend als hobby. Iemand met een opleiding kijkt vaak breder en ziet kansen om iets uit te vinden dat er nog niet is.

Maar al met al gaf hij complimenten aan de kunstenaars die hun werk op dit moment in de Zomersalon tentoonstellen. Zeventien kunstenaars hebben elk drie kunstwerken ingebracht en het team van de KunstKamer heeft er weer een geheel van gemaakt. U kunt de expositie bezoeken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur in ’t Marheem, Schoolstraat 8 in Marum. Toegang is gratis. De expositie loopt tot 4 juli 2019.