Kom op Verhoal op het Sebaldebuurster Loopke

SEBALDEBUREN Vrijdag 17 mei organiseerde de commissie Groen Sebaldeburen samen met de vertellers van het Vertelcollectief een wandeling over het Sebaldeburen Loopke.

De opkomst was groot en de reacties enthousiast. Tijdens de NLdoet heeft de commissie Groen Sebaldeburen samen met leerlingen en meesters en juffen van SWS de Aquarel het schoolplein en een deel van het Sebaldebuurster Loopke aangepakt.

De organiserende commissie vond het tijd om dit te laten zien aan belangstellenden. Daarom werd afgelopen vrijdag vanuit de Hervormde kerk een wandeltocht georganiseerd. De opkomst was groot en zo kon in 3 groepen het ommetje gelopen worden. Onderweg stonden vertellers van Mien Westerkwartier met een bijzonder verhaal en ook aan de inwendige mens werd gedacht.

Ondanks de dreigende grijze luchten in de verte bleef het droog. Aan de deelnemers werd een vrijwillige bedrage gevraagd om in de toekomst een bijenboom bij het insectenhotel te kunnen gaan plaatsen. En dankzij de giften gaat die er komen.