Loco-burgemeester opent eerste Internationale Shanty Festival Westerkwartier in Grootegast

GROOTEGAST - Loco-burgemeester Geertje Dijkstra-Jacobi opent vandaag om 11.00 uur het eerste Internationale Shanty Festival Westerkwartier in Grootegast.

Naast tien Nederlandse koren doen twee koren uit Duitsland mee.De twaalf koren zijn te zien en horen op vier podia tijdens de jaarmarkt Grootegast. Het Abel Tasman Koor uit Sebaldeburen zit achter de organisatie van het festival.

Het Abel Tasman Koor Sebaldeburen heeft ook een nieuwe cd uitgebracht. Vol trots overhandigen ze deze zaterdag 18 mei aan de loco-burgemeester. De cd is in maart opgenomen en bevat 20 nummers. De overhandiging vindt ook plaats in de feesttent op het Marktplein in Grootegast.

Koor

Ruim 20 jaar geleden is het Abel Tasman Koor opgericht in Sebaldeburen. Het koor telt nu 48 zangers en zangeressen en 5 muzikanten, die uit de gemeente Westerkwartier en omgeving komen. Ze zingen de traditionele shanties en zeemansliedjes in diverse talen. Daarnaast zingen ze liedjes die te maken hebben met Tasman of de zee uit het populaire genre van de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Ze treden op in hun tenues van nagemaakte 17e-eeuwse kledij.