Politiebureau Zuidhorn sluit

LEEK/ZUIDHORN - Als gevolg van de gemeentelijke herindeling verliest het dorp Zuidhorn binnen nu en twee jaar zijn eigen politiebureau.

De politie past haar huisvesting aan na de vorming van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Daarbij is gekozen voor een centraal politiebureau in Leek. Om het pand hiervoor geschikt te maken, moet het huidige politiebureau van Leek verbouwd worden. Dat werk begint naar verwachting in de eerste helft van 2020. Tijdens de verbouwing nemen de politiemedewerkers in totaal hun intrek in het huidige politiebureau van Zuidhorn.

Als de verbouwing klaar is, verhuist al het personeel naar Leek en gaat het bureau in Zuidhorn dicht. Deze veranderingen nemen naar verwachting twee jaar in beslag. Het bureau in Leek krijgt een publieks- en baliefunctie. De politie neemt steeds vaker aangiftes op locatie op of bij mensen thuis. Ook het aantal digitale aangiftes groeit. ,,Dat betekent dat inwoners van Westerkwartier niet altijd naar Leek hoeven komen om aangifte te doen’’, zegt een woordvoerder van de politie.Voorheen werd vanuit het politiebureau in Zuidhorn gemeenten in Noord-Groningen bestreken, zoals de voormalige gemeente De Marne.