Zorgboerderij geopend in Marum

MARUM - Wethouder Elly Pastoor heeft donderdag de zorgboerderij ‘Zorg voor Elkaar’ op de Haarsterweg in Marum geopend.

De voormalige champignonkwekerij van familie Van der Wier in Marum krijgt na een voorbereidingstijd van ruim een jaar een nieuwe bestemming. De hal waar eens de champignons groeiden wordt nu gebruikt voor diverse activiteiten voor de deelnemers van de zorgboerderij. Een gezellig ingerichte kantine is het centrale ontmoetingspunt waar koffie wordt gedronken en waar tussen de middag wordt gegeten.

De van oorsprong van Urk afkomstige Hans Hakvoort, was jarenlang manager bij KPN maar maakte een drastische switch toen hij niet langer voor het grote geld wilde werken, maar door zijn geloof in God andere waarden in het leven vond. Met zijn initiatief voor een nieuwe zorgboerderij wil hij een veilige plek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Soms raken mensen door omstandigheden uit hun loopbaan of zijn er psychisch-sociale redenen waarom mensen een speciale plek zoeken om weer perspectief in hun leven te krijgen. Hans Hakvoort is er in geslaagd om met behulp van vrijwilligers en door steun van bedrijven die het initiatief sponsoren een prachtige plek te creëren waar ‘Zorg voor Elkaar’ gegeven wordt. Onlangs werd de zorgboerderij goedgekeurd na toetsing door de GGZ. En is er een Kwaliteitsborg voor Zorgboerderijen toegekend.

Deelnemers kunnen onder begeleiding een zinvolle dagbesteding vinden in diverse activiteiten, zoals houtbewerking, schilderen, fietsen repareren, tuinonderhoud of andere creatieve werkzaamheden. De zorgboerderij heeft een christelijk karakter, dat wil zeggen dat de liefde van God voor elk mens het uitgangspunt is voor het werken en leven op de zorgboerderij.