Meisjesvoetbal sterk in de lift bij FC Grootegast

GROOTEGAST - FC Grootegast zet stevig in op meisjesvoetbal. Het doel is om in het nieuwe seizoen volwaardige meisjeselftallen op de been te brengen bij de meisjes onder de 17 en onder de 15 jaar en daarnaast meisjesteams uit te brengen in de leeftijd onder de 13 jaar en onder de 11 jaar.

In het afgelopen seizoen speelde een deel van de meisjes in jongenselftallen. Sinds het succes van het Nederlandse vrouwenelftal zit meisjes voetbal sterk in de lift. Dit is duidelijk zichtbaar bij FC Grootegast. In het komende seizoen kunnen meisjes in vrijwel elke jeugdcategorieën in een gemengd of in een meisjesteam voetballen.

Bij de middelste jeugd, meisjes onder de 11 jaar (MO11), zien we dat het meisjes team afgelopen seizoen buitengewoon succesvol was. De MO11 komt in de competitie uit in de hoofdklasse en staat daar momenteel derde. De MO11 hebben ook de bekerfinale weten te bereiken, welke op zaterdag 1 juni gespeeld wordt in Zuidwolde.

Op maandag 13 mei organiseerde FC Grootegast een open meisjes training voor meisjes van 7 tot 14 jaar. Hier kwamen ruim 30 meisjes op af. Onder een prachtig avondzonnetje werd er door de meisjes getraind. De meisjes hadden zichtbaar plezier. Op maandag 20 mei en 27 mei zijn er wederom open trainingen. Tijdens deze trainingen zullen ook de oudere meisjes van 14 tot 16 jaar aansluiten. Meisjes van 7 tot 16 jaar zijn van harte uitgenodigd om op maandag 20 en 27 mei om 18:00 uur vrijblijvend mee te trainen. Op 22 en 29 mei zijn er tussen 17:30 uur en 19:30 uur ook open trainingen voor jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar.