Fietsen langs concerten in vijf middeleeuwse kerken

WESTERKWARTIER - Fietsers kunnen zondagmiddag 26 mei langs vijf middeleeuwse kerken fietsen in het Westerkwartier waar concerten plaatsvinden.

De concerten zijn in de kerken van Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert en Tolbert. De Plaatselijke Commissies van de Stichting Oude Groninger Kerken wil de bezoekers laten ervaren, dat hun kerken uitermate geschikt zijn voor concerten. Het is de bedoeling dat belangstellenden langs de kerken fietsen (met de auto kan natuurlijk ook) en een drietal concerten uitzoeken om bij te wonen.

In iedere kerk vindt op de volle uren 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur een optreden plaats, steeds van dezelfde groep. Ieder optreden duurt ongeveer twintig minuten, zodat men zich in de resterende tijd kan verplaatsen naar een andere kerk.

Er zijn vijf kerken en dus ook vijf verschillende ensembles. Gezien de tijd, kan het publiek er drie bezoeken en zal dus een keuze moeten maken. Voor mensen, die niet bekend zijn in deze omgeving, ligt in elke kerk een fietsroute klaar.