Dove zaalvoetballers GDVV Martinistad vieren veertigjarig bestaan

GRONINGEN - Groninger Doven Voetbal Vereniging (GDVV) Martinistad viert in het hemelvaartsweekend het veertigjarig bestaan. Ze doet dat met een internationaal zaalvoetbaltoernooi in Leek en een feest in Huize Maas in Groningen.

GDVV Martinistad afficheert zichzelf als 'de grootste en warmste club van de hele Nederlandse dovensportgemeenschap'. De in 1979 opgerichte vereniging - met de Martinitoren in het clublogo - telt momenteel bijna zeventig leden.

,,Het is ongelofelijk wat de club tot op heden heeft gepresteerd en dat moet gevierd worden", stelt het uit Arjen Bloem, Bernd Mojet, Frans de Hartog, Martin Mojet, Stephen Kok, Yannick Bal en Wietse Sijm bestaande bestuur.

Zaalvoetbaltoernooi

En dat doet GDVV Martinistad met een groot internationaal zaalvoetbaltoernooi. Met twintig herenteams, vijf damesteams en vijf veteranenteams uit heel Europa.

Het zaalvoetbaltoernooi vindt vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni plaats in Sportcentrum Leek.

Feest

Het jubileumweekend wordt wordt vervolgens afgesloten met een feest in Huize Maas in Groningen. Hierbij wordt 'op triomfantelijke wijze' teruggekeken naar wat de club allemaal heeft bereikt. Ook vindt de prijsuitreiking van het toernooi op dit feest plaats.

Meer informatie: www.martinistad40jubileum.nl.