Talent van de Toekomst naar HJC Manege

TOLBERT Talent van de Toekomst is het nieuwe hippische evenement van het noorden! Dit evenement is speciaal voor kinderen en jongeren waarbij je niet alleen stil zit om naar shows te kijken, maar ook zelf mee kan doen!

Op 22 juni vinden de pony dressuur en bixie wedstrijden plaats. De beste combinaties gaan hierbij door naar 23 juni om te strijden om de titels Talent van de Toekomst Dressuur en Talent van de Toekomst Bixie.

Op zondag 23 juni is er een programma vol met shows, clinics, entertainment en een strodrop. Er zijn op deze dag drie ringen, de showring, de meedoe-piste en de clinicring. In de showring zijn de hele dag door de mooiste shows. Voorbeelden zijn een Friezenmeertal, Horseboarding, Nalanta, Showteam Epona en Western. Daarnaast zijn hier de finales voor de titels Talent van de Toekomst Dressuur en Talent van de Toekomst Bixie. Als afsluiter zijn hier de meet &greets met Jesse en Eva van Nalanta en Feline van Felinehoi.

In de meedoe-piste kan je, zoals de naam al zegt, meedoen met allemaal activiteiten en clinics, zoals vrijheidsdressuur met Jesse en Eva van Nalanta, een schriktraining, horseboarding en de quiz van Livin Horse Shop waarbij prijzen als dekjes en halsters gewonnen kunnen worden. Hier kan je dus daadwerkelijk meedoen en alles uitproberen. In de clinicring zijn er dressuur- en springclinics waarbij de ruiters tips krijgen om later thuis zelf ook mee aan de slag te gaan. Hierbij kan je natuurlijk meekijken om zelf ook wat te leren en tips mee te nemen.

Daarnaast kan je meer leren over wat er allemaal komt kijken bij de paardensport. Op 23 juni is er een kenniscentrum, met onder andere een bitfitter, tandarts, dierenarts, fysiotherapeut en paardencoach, waar meer geleerd kan worden over de verschillende aspecten die komen kijken bij paarden. Hier kan je dan ook je kennisdiploma behalen.

Talent van de Toekomst zet zich ieder jaar in voor een goed doel, door de gehele opbrengst te doneren. Dit jaar is het goede doel Stichting Aangepast Paardrijden Steenwijk, oftewel STAPS! Deze stichting zet zich in om mensen met een beperking te kunnen laten genieten van paardrijden. Alle ruiters komen dan ook met een grote glimlach van hun paard af.