Blije gezichten tijdens Truckerfestival

LEEK Het jaarlijkse Truckersfestival van de Nienoordtruckers in samenwerking met het vrijetijdsbureau van de Zijlen en wegrestaurant de Klaver zorgde ook dit jaar voor veel blije gezichten.

Maar liefst 210 Trucks stonden zaterdag 11 mei in alle vroegte klaar om deelnemers met een verstandelijke beperking mee te nemen in hun truck.

Hartverwarmend dat zoveel chauffeurs bereid zijn mee te rijden, aldus de organisatie, zij maken mogelijk dat ook bijna evenzoveel passagiers mee kunnen rijden. De deelnemers kijken al lange tijd reikhalzend uit naar de dag. Sommigen hadden speciaal voor deze dag een trui aan met een afbeelding van een truck.

Anderen hadden de nacht ervoor bijna niet kunnen slapen van opwinding. De deelnemers kwamen van Thomashuizen Niebert en Roden, van Cosis Roden, van de Zijlen en thuiswonenden uit de gemeenten Noordenveld en het Westerkwartier. De route ging door dorpen van beide gemeenten en zorgde mede door het zonnige weer voor veel publiek langs de kant van de weg.

De rit verliep soepel door inzet van verkeersregelaars. Na de rit was het goed vertoeven op het feestterrein bij de Klaver in Niebert. Zowel chauffeurs als de deelnemers gingen tevreden naar huis met een mooie foto.