Verkeer moet omrijden door werkzaamheden N372

Leek - De N372 vanaf de zuidelijke rotonde onder de A7 tot en met de rotonde Tolberterstraat/Oldebertweg bij Leek is sinds vrijdag 7.00 uur tot en met maandag 13 mei 06.00 uur in beide richtingen afgesloten.

De rotondes en de weg worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Daarnaast worden de verschillende bushaltes aangepakt vanuit het project HOV Leek. Met dit project voeren de gemeente Westerkwartier en de provincie Groningen diverse aanpassingen uit die voor een betere busverbinding en een grotere verkeersveiligheid zorgen.

Hinder

De werkzaamheden begonnen met starten het eruit frezen van het huidige asfalt. Zaterdag is er begonnen met het aanbrengen van nieuwe asfalt en daar wordt ook zondagochtend aan gewerkt. Zondagavond worden er nieuwe tellussen in het wegdek geslepen, dit kan mogelijk ook geluid- en lichthinder veroorzaken.

Omleiding

Bewoners van en naar Midwolde en Lettelbert kunnen via de parallelweg aan de oostzijde van de N372 rijden. Overdag is hier een verkeersregelaar aanwezig. Verkeer tussen Leek en de A7 richting Groningen en Drachten wordt omgeleid via Roden, Peize, Hoogkerk en via knooppunt Boerakker. Bij Boerakker zullen overdag verkeersregelaars staan.

Bezoekers van bedrijven op Leeksterveld en Leeksterhout kunnen in alle richtingen de A7 op en af rijden. De bezoekers kunnen niet via de N372 Leek in rijden of vanuit Leek naar het industrieterrein rijden. De omleiding gaat via knooppunt Boerakker.

Fietsers kunnen de N372 kruisen bij het fietspad aan de zuidzijde van de rotonde Tolberterstraat/ Oldebertweg. Alle bussen van Qbuzz rijden over Roden, zie hiervoor ook de website: www.qbuzz.nl.