Fantastische resultaten Acro Academy

MARUM Fantastische resultaten voor Marumer topsportstichting Acro Academy dit weekend bij de plaatsingswedstrijden voor het NK Acrogym in Den Bosch.

Met zeven gouden, een zilveren en een bronzen medaille en maar liefst vier behaalde limieten waren de teams van de stichting zeer succesvol. Het weekend begon met de Pupillen teams, waar er goud verdiend werd door het duo Inge Stienstra en Carola van Dijk, een combinatieteam met WSBF Surhuisterveen. Bij de trio's was er zilver voor Esmee Koster, Xante Anbergen en Renske de Jong (combiteam met SV Donkerbroek) die nét voor clubgenoten Zefanja Nieman, Robin Luinge en Ilse van Dam (combiteam met GYM Academy) kwamen, die het brons omgehangen kregen. Het gemengd paar Ties Oosterhof en Rebecca Groote mocht met een persoonlijk record ook de hoogste trede van het erepodium betreden.

Bij de Jeugd wist het trio Inge Speerstra, Lisanne Hulder en Xiao Mei Harms (combiteam met WSBF Surhuisterveen) niet alleen met ruime voorsprong het goud te grijpen, maar ook voor de tweede maal het hoge limiet voor de Europese Kampioenschappen te behalen. Ook Junioren 1 mixpaar Marten-Lin Visser en Tess Offringa (combi-team met SV Donkerbroek) haalde opnieuw het EK-limiet en zij zijn zelfs al zeker van deelname: in oktober mogen zij afreizen naar Israël voor deelname aan de Europese Kampioenschappen. Voor damespaar Robin Hooijenga en Anna Koster (ook combi-team met SV Donkerbroek) was dit de eerste wedstrijd, maar zij wisten met de hoogste dagscore naast het goud ook hun eerste EK limiet binnen te slepen. Trio Amber Bosma, Famke van Wieren en Yanouk Visser is pas sinds kort bij elkaar maar wist hier in de categorie Junioren 2 met overmacht de concurrentie te verslaan en ook goud te behalen. Tot slot wist ook Senioren trio Nanda Huisman, Remke Huisman en Fei Oudhof zowel de gouden medaille als een tweede EK limiet te verdienen in deze wedstrijd. De Europese Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek worden van 24 oktober tot 3 november gehouden in Holon, Israël.