Leek wint Drie Provinciën Gongschaaktoernooi

LEEK De schaakclub Leek en omgeving organiseerde vrijdag het traditionele Drie Provinciën Gongschaaktoernooi. Ook dit jaar deden er weer teams uit Groningen, Friesland en Drenthe mee aan deze vorm van schaken, waar om de vijftien seconden verplicht een zet gedaan moet worden.

Nog even langer nadenken is niet toegestaan, en alle schakers gedroegen zich zeer sportief. Naast een gezellige sfeer kon de voorzitter aan het einde van de avond de winnaars feliciteren en een aandenken overhandigen, in de vorm van een beker met het logo van de schaakclub Leek er op, geleverd door Sportprijzen Leek. In de A-poule gingen Leek 1 en DTK 1 de hele avond gelijk op, maar won Leek in de laatste ronde van de schakers uit Buitenpost.

Het winnende team bestond uit Johan Scharft, Sander Westerlaan, Pieter Doller en Martien Veldman. De B-poule was het nog spannender aangezien daar tot de laatste ronde nog drie teams voor de winst in aanmerking kwamen. Leek 2 en Roden speelden daarin gelijk, terwijl de familie Hofstra won van DTK 2. De Hofstra’s en Roden eindigden daardoor allebeide op 7 punten, maar het onderlinge resultaat viel op bordpunten uit in het voordeel van de schaakfamilie uit De Wilp. Vader Simon Hofstra en de kinderen Tijmen, Remmelt en Tetske, werden daarmee de verrassende winnaar van deze poule.