Over en sluiten voor Leekster Eagles

LICHTENVOORDE – De zaalvoetballers van Leekster Eagles blijven eerstedivisionist. In de return van de play-offwedstrijd tegen LZV Kuypers uit Lichtenvoorde kwamen de Groningers vrijdagavond niet verder dan 5-5. Een week geleden hadden de Achterhoekers in Sportcentrum Leek al met 2-5 gezegevierd.

Voor de adelaars zit een tamelijk wisselvallig seizoen er thans op. Evenals een jaar geleden blijkt de eerste ronde van de nacompetitie het eindstation. Bleek HV/Veerhuys destijds over twee ontmoetingen duidelijk te sterk, ditmaal legden de mannen van trainer-coach Martijn Alssema het dus af tegen LZV.

In Lichtenvoorde ondernamen de Eagles van alles, maar de nadelige marge uit de heenwedstrijd bleek een te groot obstakel. Na de eerste 20 minuten zuivere speeltijd stond het 1-1. Ook na de pauze was er weinig krachtsverschil. Met zijn 3-4 bezorgde Delano Dussel (goed voor twee goals) de bezoekers een sprankje hoop, die echter snel de bodem ingeslagen werd. De thuisclub kwam zelfs op 5-4. Karim Layeb bepaalde de eindstand op 5-5. Erolind Derguti viel door een blessure uit.

Waarschijnlijk blijft de selectie grotendeels intact. De Leeksters treffen volgend seizoen onder meer het gepromoveerde ONR uit Roden. Futsal Winsum en Futsal LTC (Assen) wisten zich te handhaven.