Albertus Johannes exposeert in Garnwerd

GARNWERD Op 2 mei aanstaande gaat galerie De Weergang in Garnwerd weer open. De Galerie bestaat op de kop af vijf jaar en gaat dus het zesde seizoen in.

Er is inmiddels een nieuw dak en het licht in de Galerie is daardoor aanmerkelijk verbeterd.

Tijdens de eerste expositie zal werk te zien zijn van de schilder Albertus Johannes uit Groningen, die zijn atelier heeft in Haren. Na 33 jaar in de optiekbranche te hebben gewerkt is Albertus Johannes in 2011, na veel experimenteren en ontdekken, abstract gaan schilderen.

Wat betreft het schilderen is hij autodidact. Tijdens het schilderen ervaart hij een enorme vrijheid. Iedere verflaag die hij aanbrengt op het doek inspireert hem om verder te gaan met een volgende laag waarna er, al schilderend, een structuur ontstaat. Daarbij maakt hij gebruik van verschillende materialen die zijn werk levendiger maken, zoals zand, gips en cement. Hij is altijd benieuwd wat er gaat gebeuren na de volgende laag. Zo vormt ieder werk een unieke weergave van technieken en materialen, maar ook van gevoelens en emoties die hij tijdens het schilderen ervaart.

Het werk is pas af als hij, naar eigen zeggen, niks meer heeft toe te voegen.

Dit alles resulteert iedere keer weer in een spannende combinatie van structuur, kleur en diepte. Het is alleszins de moeite waard om te komen kijken, de schilderijen zijn ieder voor zich zeer verrassend.

De expositie loopt van 2 mei t/m 16 juni en de Galerie is open op donderdag t/m zondag van 11u tot 17u aan de Burgemeester Brouwersstraat op nummer 28 in Garnwerd.