Westerkwartierders zijn krijsende kraaien en roeken meer dan zat

WESTERKWARTIER Tientallen reacties kwamen de afgelopen dagen binnen bij het kraaien- en roekenmeldpunt van Focus Westerkwartier. Beide vogelsoorten blijken op meerdere plekken in de gemeente voor veel overlast te zorgen. Volgens Westerkwartierders is de gemeente nu aan zet.

,,Het wassen van mijn auto is onbegonnen werk, aangezien hij aan het einde van de dag alweer volgescheten is.” ,,Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat krijsen ze, om gek van te worden.” ,,Er zijn mijns inziens zoveel kraaien en roeken dat het afschieten van deze beesten best mogelijk moet zijn.” En: ,,Overheid, doe er iets aan. Want dit kan zo niet langer doorgaan!”

Dit zijn slechts vier van de tientallen reacties op het 12 april geopende kraaien- en roekenmeldpunt van Focus Westerkwartier – dat de problematiek in kaart wil brengen. Zowel op de website als social media liep het storm nadat wij inwoners van het Westerkwartier vroegen of en zo ja waar zij overlast van deze beesten ervaren.

Wil jij weten waar de klachten vandaan komen? Bekijk dan de rest van het artikel op Focus Westerkwartier , een journalistiek initiatief van Dagblad van het Noorden en weekblad Westerkwartier. Neem ook een kijkje op kaart in het artikel. Mis je een plek? Laat het dan weten.